True Vertical Lift

Als het gaat om zeer nauwkeurig positioneren van lasten met uw kraan, kan een takel met “True Vertical Lift” de beste keuze zijn. True Vertical Lift betekent dat een takel een last recht omhoog kan hijsen zonder enige zijdelingse beweging veroorzaakt door het opwinden van de draad op de trommel. Kettingtakels hebben altijd True Vertical Lift omdat de nestenschijf op één positie zit. Als een staaldraadtakel maar één afloop heeft van de kabeltrommel, dan zal er altijd een zijdelingse beweging ontstaan.

True Vertical Lift op een staaldraadtakel wordt bereikt met dubbel inscheren. Bij deze inschering zijn twee staalkabels gemonteerd op een gegroefde trommel. Wanneer de last vanuit de lage haakpositie wordt opgehesen, wikkelen de staalkabels vanaf beide uiteinden rond de gegroefde trommel en in de richting van het midden van de trommel. Deze inschering maakt het mogelijk dat de last en de haak in lijn blijven met het midden van de trommel.

Staaldraadtakels met een enkele enkele staaldraad op de trommel hebben een zijdelingse beweging van de haak. De grootte van de zijdelingse beweging is afhankelijk van de hijshoogte en de grootte van de trommel.
De VT serie van Verlinde heeft grotere trommeldiameters dan de takels van de concurenten waardoor de zijdelingse verplaatsing tot een minimum wordt beperkt.