Preventief onderhoud aan uw kranen.

In deze blog vertellen wij u iets over het onderhoud van bovenloopkranen en preventief onderhoud specifiek.

Veel bedrijven nemen genoegen met de wettelijk verplichte jaarlijkse keuring. Norden Lifting Equipment heeft de gewoonte om dan gelijk onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan de kraan. Toch blijkt dit, uit onze ervaringen, niet altijd voldoende. Kranen worden vaak dagelijks ingezet en intensief gebruikt. 
U kunt de levensduur, en de storingsfrequentie optimaliseren door vaker preventief onderhoud te laten uitvoeren. Stilstand tijdens het productieproces kost veel geld en tijd. Dit is in veel gevallen te voorkomen.
De kans dat een storing zich meldt van te voren is even groot als het winnen van de hoofdprijs in de loterij, dus zeer zeldzaam.

Veel eigenaren van kranen denken dat de jaarlijkse inspectie en onderhoudsronde voldoende is voor hun bovenloopkranen. Hiermee voldoet de eigenaar aan de wettelijk voorgeschreven termijn.
Elke kraan heeft een onderhoudsboek waar de fabrikant onderhoudsintervallen heeft voorgeschreven. Heel vaak zijn deze termijnen binnen een jaar overschreden vanwege het intensieve gebruik.

Vaak worden de inspecties aan de kranen uitbesteedt op basis van een vaste prijs en meestal krijgt de laagste aanbieder het werk. De inspecties voldoen aan de minimale wettelijke eisen maar de eigenaar mist dan elke vorm van professioneel onderhoud wat is afgestemd op de behoefte van de kraan.
Norden Lifting Equipment kan u helpen een goed preventief onderhouds-plan op te stellen. Hiermee reduceert u dure uitval van uw kranen.

Neem contact met ons op voor een uitgebreid onderhoudsplan voor uw kranen.  

Het belang van goed onderhoud voor uw kranen.  In deze blog leest u hier meer over waarom preventief onderhoud belangrijk is.
Monteur